Loading Events
All Events Smart Humanity 2020
  • This event has passed.

Smart Humanity 2020

November 10, 2020 @ 12:00 am

Smart Humanity 2020

De KNVI gaat TV maken.

Op 30 november a.s. verzorgen we een hele dag SmartHumanityTV. Van 09:00 – 23:00 uur onze versie van bekende TV-programma’s live gestreamd via onze Social Media kanalen! We bieden met SmartHumanityTV dus een interessante en aantrekkelijke programmering, in de vorm van reportages, talkshows, nieuwsbulletins, interviews en documentaires, over de rol van informatie en digitalisering in de hedendaagse samenleving.

We starten de dag met ‘Goedemorgen KNVI!’, waarin onze voorzitters SmartHumanityTV aftrappen. Daarna zal het centrale presentator duo Marjo Bakker en Eric Kokke de kijker door de dag loodsen. Via KNVI- versies van de welbekende programma’s als ‘Koffietijd’, ‘Bureau Buitenland’, ‘EénVandaag’, ‘De Wondere Wereld van Chriet Titulaer’, ‘2DOC’, ‘Zomergasten’ en ‘RTL Late Night’ presenteren we nieuwe inzichten, afwijkende meningen, inkijkjes bij organisaties in binnen en buitenland, inspirerende betogen en pittige discussies.

Thema’s die aan de orde komen zijn o.a. Fake News, de rol van data tijden van corona, duurzame toegankelijkheid van informatie, digitale dienstverlening, ontwikkelingen bij onze collega’s in het buitenland en privacy/security. En een spelshow mag niet ontbreken, daarom presenteren we ook de live online InfoBattle!

Tijdens een van de middagshows schenken we aandacht aan de subsidiemogelijkheden die bestaan voor innovatieve projecten in de informatiedienstverlening. Zo zullen o.a. vertegenwoordigers van het Victorine van Shaick Fonds en Stichting GO Fonds praten over wat zij dien om innovaties in het vakgebied te stimuleren. In hetzelfde programma maken we ook de winnaars van de Victorines, oftwel de Oscars voor het Nederlandse Bibliotheekwerk’ bekend.

Omdat we zo actueel mogelijk willen zijn is nog niet elke gast bekend, maar we kunnen wel al een tipje van de sluier oplichten: Onze ‘Informatiegast’ is Martijn Aslander, die via beeldfragmenten zijn eigen visie geeft over (toegang tot) informatie en digitale fitheid. We sluiten de avond af met een ‘late night talkshow’ onder de deskundige leiding van en gepresenteerd door Frits Bussemaker.

Gedurende de dag is er natuurlijk ook aandacht voor de producten en diensten van de KNVI, zoals o.a. de vakbladen, onze boeken, competentiemetingen en podcast.

Natuurlijk weten wij ook dat lineair TV kijken niet meer van deze tijd is. Daarom kun je alle programma’s later nog een keer terug kijken. Dus mocht je een item hebben gemist, is dat geen enkel probleem.

Maar het is natuurlijk veel leuker om er live bij te zijn. ‘Schakel’ daarom op 30 november in op SmartHumanityTV.

Date:
November 10, 2020
Time:
12:00 am